Help de camping met een financiële donatie.

Steun

STEUN DE CAMPING!

Help mee het terrein te behouden voor toekomstige generaties

In 2019 is het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning – na een lange strijd met de stichting die tot op dat moment eigenaar was – in handen gekomen van de vereniging van ca 50 vaste kampeerders. Zij beheren en onderhouden het terrein en organiseren het hele reilen en zeilen op anarchistische wijze.
Aan de aankoop door de vereniging is veel vooraf gegaan; een onoplosbaar conflict tussen de stichting en de kampeervereniging heeft veel tijd en energie gekost en alle betrokkenen veel pijn gedaan. Ook het terrein zelf heeft hieronder te lijden gehad.
Nu het in eigen beheer is van de gebruikers bloeit de camping weer op! Er wordt gewerkt aan verduurzaming, de aantallen kampeerders en gebruikers van het huisje nemen toe en de plek wordt steeds vaker gebruikt voor (actie)bijeenkomsten, vergaderingen en trainingen. De camping voldoet daarmee steeds meer aan het ideaal: een plek waar de anarchistische beweging uit binnen- en buitenland zich kan organiseren maar ook kan ontspannen en elkaar kan ontmoeten.

Voor de aankoop was €100.000 nodig. Dit bedrag is in recordtijd bij elkaar gebracht door donaties en leningen van gelijkgestemde groepen en personen uit het hele land, een indrukwekkend staaltje solidariteit! Om de leningen zo snel mogelijk terug te kunnen betalen en om het terrein verder te kunnen ontwikkelen kunnen we alle hulp gebruiken.
Zo kun je helpen:
Door te komen kamperen! Geniet van de omgeving, neem wat rust en steun tegelijkertijd de camping.
Door het huisje te huren. Het is van alle gemakken voorzien, op de website kun je kijken wanneer het vrij is en reserveren.
Door een donatie te doen. Dit kan via de ‘doneer!’-knop op de website, via het potje in de kantine of direct naar IBAN NL51 TRIO 0379 2637 85 tnv Ver. tot Vrijheidsbezinning. Alle beetjes helpen, éénmalig of bijvoorbeeld een vast bedrag per maand.
Door een benefiet te organiseren of op een andere manier geld bij elkaar te sprokkelen. Neem contact met ons op als we je ergens mee kunnen helpen hiervoor.
Door je vergaderweekend, brainstormsessie of ontspanningsuitje op de camping te organiseren. Neem contact met ons op om te overleggen hierover, de kosten voor gebruik van de kantine, keuken en/of zaal worden in overleg bepaald.
Door mee te helpen klussen; vraag aan de vaste kampeerders wat er gedaan moet worden en steek de handen uit de mouwen! Er is altijd genoeg te doen.
Door anderen over de camping te vertellen. We hebben ook posters en flyers, laat het ons weten als we je die op kunnen sturen.

Mail ons als je vragen of opmerkingen hebt: voor algemene zaken naar acamping@puscii.nl, over financiën naar fin-appelscha@riseup.net.